Täby Ryttarcenter

Om Täby Ryttarcenter

VISION OCH VERKSAMHET

Täby Ryttarcenter

Om oss 1b

EN RIDSKOLA

Täby Ryttarcenter är först och främst en ridskola med hög kvalité på utbildningen där hästens välmående och säkerheten är prioriterad. Vi har även ridläger några veckor varje sommar med undervisning av våra ordinarie instruktörer.

750-800 elever besöker oss varje vecka. Knattar från 4 år upp till rutinerade seniorer. Här finns runt 50 underbara hästar som är våra riktiga vardagshjältar med stort tålamod och olika temperament för lagom utmaning på alla nivåer.

Vi samarbetar med den fristående föreningen Täby Ryttarsällskap som anordnar tävlingar, träningar och olika ungdomsaktiviteter mm.

????????????????????????????????????

EN SAMLINGSPUNKT

I en toppmodern anläggning

Täby Ryttarcenter sägs ha Sveriges längsta ridhus med en manege på 120×24 meter och plats för 600 åskådare på läktaren.

Täby Ryttarcenter är en naturlig mötesplats där alla är varmt välkomna, en av Täbys största fritidsgårdar. Förutom ridhus och stall finns här vår välbesökta servering med en hästshop som har det mesta för häst och ryttare.

Vi har en konferenslokal, yogaträningsrum, möjlighet att ordna med barnkalas, föreläsningar, clinics och mycket mer.

Om oss 3

EN SÄKER VERKSAMHET

med tydliga trivselregler

Säkerheten är något som har högsta prioritet på all verksamhet som sker på Täby Ryttarcenter. Därför har vi väldigt tydliga säkerhetsregler och för alla som är på anläggningen även trivselregler såsom:

  • Familjär och välkomnande miljö
  • Vi säger hej till alla.
  • Snabb och lyhörd kundkontakt.
  • Vi är hjälpsamma i alla lägen.
  • Vi ser möjligheterna och lösningarna.

Vi har noll-tolerans för mobbning på anläggningen och även på sociala media!

Vår historia

OCH VÅRT BIDRAG

Täby Ryttarcenter

Täby Ryttarcenter bildades 2001 av Christina Bengtsson, vår VD

2002 leddes den första ridlektionen på ridskolan som då låg i Hägerneholm i Täby.

September 2010 flyttade ridskolan och alla fina hästar till vår nuvarande anläggning i Karby. Ridanläggningen är byggd av Täby Kommun, men vi är en helt fristående ridskola.

Täby Ryttarcenter är stolta över att kunna kalla oss för animal protector och världsförälder.

För oss är alla djur och barn viktiga. Därför stödjer vi på Täby Ryttarcenter det fantastiska arbete som World Animal Protection och Unicef.

Organisationen World Animal Protection arbetar för att stoppa djurplågeri och för att göra världen till en bättre plats för alla djur. De är också på plats för djurens skull efter naturkatastrofer.

Unicef arbetar för barns rättigheter över hela världen enligt barnkonventionen. Deras arbete är gediget: t.ex. sprider de kunskap, räddar barnsoldater och ger vaccin till behövande barn. Alla barn ska ha rätt till sin barndom!

Alla bidrag gör skillnad och är ett steg i rätt riktning – gör som oss och bli animal protector och världsförälder redan idag!

BESÖK VÅR TOPPMODERNA ANLÄGGNING

KONTAKTA OSS

Täby Ryttarcenter

Efraimsbergvägen 7 / 187 75 Täby

08-75 671 60