Täby Ryttarcenter

PRIVATRYTTARE

Täby Ryttarcenter

Som privatryttare kan du köpa ridhuskort hos oss – kom bara ihåg att kontrollera ridtider och eventuella ändringar innan du åker iväg till ridhuset!

Vi har även en stor utebana, och är belägna nära vackra ridvägar i skog och landskap – något som både ryttare och hästar uppskattar. Se mer info nedan.

Klubbens (Täby Ryttarsällskaps) hemsida hittar du HÄR

Vi på Täby Ryttarcenter är stolta över vår moderna, nybyggda anläggning. Vi har ett perfekt läge nära vacker natur i Karby och här sker många olika aktiviteter förutom vår ridskoleverksamhet.

TÄVLA OCH TRÄNA

Täby Ryttarcenter

Att tävla ska vara roligt! Oavsett hur det går är du alltid en vinnare och får många nyttiga erfarenheter att ta med dig i livet.

Grönt Kort & Licens

För att kunna tävla lokalt och uppåt behöver du ha ett grönt kort. Det visar att du kan rida tillräckligt bra och har de kunskaper som krävs för att vara med på tävlingar. Täby Ryttarsällskap ordnar regelbundet Grönt Kort-kurser för sina medlemmar och om du ska tävla för TRS så behöver du även vara medlem och inneha licens. Läs mer om Grönt Kort hos Svenska Ridsportförbundet. Kontakta klubben vid eventuella frågor: info@tabyryttarsallskap.se

TRÄNING INFÖR EN TÄVLING – PRIVATEKIPAGE

Täby Ryttarcenter

Vid träningar tillkommer ridhushyra 150 kr per gång (130 kr per gång för medlemmar i Täby Ryttarsällskap) på lektionspriset för de ekipage som inte har ridhuskort.
Tävlande ekipage för Täby Ryttarsällskap har förtur på platserna när det arrangeras träningar. Kontakta klubben för info om planerade träningar: info@tabyryttarsallskap.se

 INFORMATION OM ANLÄGGNINGEN

Täby Ryttarcenter

Till anläggningen hör Sveriges längsta ridhus med en 120×24 meter stor manege – här får 600 åskådare plats på läktaren längs långsidan.

Eftersom cirka 800 elever rider på våra 54 hästar varje vecka arbetar vi för att förebygga skador med vårt säkerhetsprogram så långt det går. Det är viktigt för oss att ha en säker verksamhet och därför är Täby Ryttarcenters ridhus ridbotten levererad från Equi Pro Scandinavia. Equi Pro Scandinavia har en gedigen erfarenhet och kunskap om ridbottnar. Vår ridbotten är uppbyggd i två lager vilket ger en ergonomisk och stötdämpande funktion. Det minskar risken för led- och benskador på hästen. Läs gärna mer på Equi Pro Scandinavias hemsida.

I ridhuset finns flera teorisalar som också kan användas för konferenser, eleverna har tillgång till omklädningsrum och duschar. Här ryms också personalrum och kontor.

Klubben Täby Ryttarsällskap finns i huset och deras roliga aktiviteter anordnas på anläggningen.

Täby Ryttarcenter är även en naturlig mötesplats för ungdomar: vi är en av Täbys största ungdomsgårdar, alla är välkomna hit!

Våra duktiga ridskoleelever önskar ibland att de kunde få bo i stallet. Det är tyvärr inte möjligt! Däremot ordnar vi gärna roliga barnkalas och det finns möjlighet att abonnera våra lokaler för t.ex. konferens. Ta kontakt med oss om du är intresserad: info@tabyryttarcenter.se.

Behöver du en energikick eller en ny ridhjälm? I byggnaden finns det plats för 70 stycken fikasugna i vårt Café Piaff och en välfylld hästshop.

Privatekipage & Ridhuskort

Är du privatryttare och intresserad av ridhuskort på Täby Ryttarcenter? Vill du rida eller delta på klubbens träningar behöver du ridhuskort eller så betalar du en avgift för ridhushyra per tillfälle. På Täby Ryttarcenter kommer säkerheten för ryttaren, personalen och hästarna först. Läs våra säkerhets- och ridhusregler som även gäller för dig med ridhuskort.

Harvning med traktor, olika aktiviteter, privatlektioner och träningar kan pågå under ridhuskortets angivna ridtider. Harvning kan ske på en sida i taget. Se till att se över aktuella tider innan du åker eller rider till anläggningen då ändringar kan ske med kort varsel.

OBS! Utebanan får endast användas om man mockar noga efter sig!

Ridhuskortet gäller antingen per häst eller per person. Ett ridhuskort som gäller per häst betyder att samma häst kan ridas av flera olika ryttare på samma kort. Per person innebär att varje ryttare måste ha ett eget ridhuskort då det är personligt, däremot måste det inte vara samma häst varje gång.

Ridhuskortet gäller för en termin i taget.

Alla ryttare på Täby Ryttarcenter ska visa hänsyn och följa våra säkerhets- och ridhusregler.

Medlemmar i Täby Ryttarsällskap

Är du medlem i Täby Ryttarsällskap får du rabatt.
Medlem: 2000 kr /termin eller 700:- /månad
Icke medlem: 2500 kr /termin eller 700:- /månad

Familjepris

Max tre personer per kort
Medlem: 4600 kr /termin
Icke medlem: 5250 kr /termin

Enstaka tillfälle

Betalas på Café Piaff/kontoret eller Swish:1232288306

Medlem: 130 kr /tillfälle
Icke medlem: 150 kr /tillfälle

Ridhus- &Trivselregler

 • Läs noga öppettider för ridhuset. Finns även avvikande tider som ni finner under anläggning/privatryttare. Vid aktiviteter eller harvning/skötsel av ridhus går alltid det i första hand. (harvning kan ske av en sida i taget). Ändringar av schemat kan förekomma.
 • Visa hänsyn till alla som rör sig i ridhuset, häst som ryttare.
 • Knacka och vänta på svar innan du går in. Säg till innan du går ut.
 • Alla manegedörrar skall vara helt stängda.
 • Hästarna får endast ledas en och en.
 • Hjälm skall alltid bäras om man leder häst i ridhuset, det gäller även privathästarna.
 • Högerregeln gäller.
 • Om någon ramlar av skall alla göra halt.
 • Halt sker i mitten av volten.
 • Ryttare på fyrkantsspåret har företräde och högerregeln gäller.
 • Skritta långt innanför spåret.
 • Longering och tömkörning är ej tillåtet i ridhuset. Undantag gäller för hästar och personal som tillhör anläggningen och ridskolan.
 • Hoppning skall bokas/mailas innan. 
 • Utebanan får bara användas om man mockar efter sig. 
 • Endast de som rider samt ledare och instruktörer får vara nere i manegen. Övriga är välkomna att sitta på läktaren.
 • Inga hundar får vistas i manegen eller på läktaren när lektioner pågår.
 • Vi förespråkar alltid god hästhållning och hästens!
 • Miljön är familjär och välkomnande.
 • Säkerheten har högsta prioritet i alla sammanhang.
 • Individuell omvårdnad och utbildning av våra fantastiska hästar.
 • Hög kvalitet på vår ridutbildning och all övrig verksamhet.
 • Vi säger hej till alla.
 • Snabb och lyhörd kundkontakt.
 • Vi är hjälpsamma i alla lägen.
 • Anläggningen är dagligen i uppvisningsskick.
 • Vi ser möjligheterna och lösningarna.

FRÅGOR OM PRIVATRIDNING ELLER RIDHUSKORT?

Täby Ryttarcenter